Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 09:09 - Престъпление и наказание
Автор: lubopitstvo Категория: Други   
Прочетен: 758 Коментари: 13 Гласове:
8

Последна промяна: 22.10.2009 09:13


Когато нещата са прости и ясни, не мога да разбера защо те трябва да бъдат обрисувани и възприемани като сложни и неясни.

Всеки ден излизат нови и нови все по-кошмарно звучащи разкрития за ужасяващи злоупотреби, извършвани от предишното правителство.

Звучат обикновено така - сключвани са неизгодни договори за стотици милиони лева или евро, с различни приближени фирми, с цел усвояване на държавни пари.

Крало се е, казано направо, и то като за световно.

Кражбата в моите представи е престъпление и на този етап справедливостта изисква да бъде последвано от наказание, защото по своето нравствено развитие нашите политици вместо да вървят напред се движат назад и с тях единственото правилно поведение са Крумовските закони. Откраднеш ли - режат ти ръката. А за особено големи кражби, съчетани с измами предлагам отсичане на главата. Ами да видим тогава пред угрозата за наказание следващите ще постъпват ли по същия начин.

Да, ама не, и днес у нас, защото сме модерни и европейски, ако и да сме най-бедни и неевропейски, такива нетолерантни мерки не се предвиждат. Напротив, крадците дават интервюта и гласуват нови закони в парламента, отново наметнати уютно в депутатски имунитети. Аз може и да не разбирам от политика и дори от нищо да не разбирам, но разбирам, че когато един човек е кристално чист няма нужда от имунитет.

Защото не му трябва.

Не мога да разбера защо липсващите наши пари вместо да се вземат по бързата процедура от тези, които са ги взели, трябва да се вземат отново и отново от нас?

Защо, ама наистина защо наказанието трябва да се понася не от този, който е извършил престъплението, а от този, който хабер си е нямал за него. То наказанията у нас са косвени като ДДС-то. Плащат се от крайният потребител. Когато всеки бяга от отговорност, отнася го именно този, който е най-невинен.

Елементарна справедливост, все пак, нищо повече не искам.

Иначе, честно казано, какво като всеки ден се разкриват нови и нови злоупотреби, които за мен се наричат обикновени кражби, документирани с договори и подписани от бивши министри, които сега са депутати?!

А би трябвало самички да се нареждат пред затворите и чинно да си чакат присъдите.

Та след като има престъпление, нека да следва наказание.

 

 



Тагове:   наказание,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Защото някой освен да говори, че е ...
22.10.2009 09:44
Защото някой освен да говори, че е много разбиращ и е разкрил злоупотребите на века трябва и да ги докаже. Освен медийни манипулации трябват и факти, че това е злоупотреба. Ние сме свикнали да се впечатляваме когато някой заговори за милиони и задължително го окачествяваме като нечиста сделка. Но по тази логика и аз мога да кажа, че и ти работиш в сивия сектор на икономиката, че укриваш приходи и т.н., и т.н....
Така че нека дочакаме някой да докаже престъплението и тогава да говорим за наказание
цитирай
2. lubopitstvo - Да бе, да, ние много доказателства ...
22.10.2009 09:51
Да бе, да, ние много доказателства чакаме за много престъпления, но когато няма интерес те да излязат наяве, така и няма да ги дочакаме. И ще си стоим в нищото, отново наказани без вина, дори лишени от правото да знаем кой точно е бил виновния.
И ще се намразваме все повече и повече един друг, защото сме озлобени вече не към някой конкретно , а ей, така по принцип.
Да, и ще отиваме все повече в сивото, защото така е прието да се живее у нас.
Защото когато си на светло и не си някой на някой винаги можеш да бъдеш глобен за нещо, а и парите които си дал така или иначе накрая изчезват без доказателства.
В крайна сметка още повече ще се намразваме. Чудничко, няма що.
цитирай
3. smani - lubopitstvo
22.10.2009 13:06
Е ти намери къде да искаш справедливост! В България сме все пак!!! Играта има други правила. :)
цитирай
4. lubopitstvo - Уф, смани,
22.10.2009 13:18
пуст идеализъм-кога ли ще ми мине..?!
цитирай
5. smani - lubopitstvo
22.10.2009 13:20
Това не се лекува, знам го от опит. :D
цитирай
6. lubopitstvo - Сигурно,
22.10.2009 13:24
но разбирам, макар може би погрешно, да го лекувам с чувство за хумор :D
цитирай
7. malkiatprintz - Че нали тези, които би трябвало да ...
23.10.2009 05:11
Че нали тези, които би трябвало да съдят утре ще слязат на свой ред от сцената? Е, сега... с празни ръце ли да слязат? Що да си създават врагове, като баница има за всички (тях)?
цитирай
8. lubopitstvo - Темата е толкова изтъркана, че
23.10.2009 08:31
чак днес ми е неудобно, че вчера писах по нея.
Давам си сметка за пълната безнадеждност точно по причината, която си писал по-горе.
Няма оправия. Наскоро питах мой приятел, с който си говорехме за същото-ти, ако си там ще крадеш ли? А той ми отговори-ще крада, разбира се, ти какво ми се прайш, то и ти ще крадеш.

След като хората от низините са със съзнание, че ако им се отдаде възможност и те ще са същите като тези, които плюят, то си мисля, че всичко е загубено.
цитирай
9. pontis - luboitstvo,
23.10.2009 08:52
няма защо да ти е неудобно, на други трябва най-накрая да им стане тясно. Продължавай с твоите теми, от твоя дневен ред.
цитирай
10. lubopitstvo - Ами, понтис,
23.10.2009 08:56
нали все на някой трябва да му е неудобно. То в природата нищо не се губело само преминавало от ...в случая от един джоб в друг.

Абе.., загубена работа мойта работа :)
цитирай
11. cefulesteven - Все си мисля, че е защото е вършено ...
23.10.2009 11:53
Все си мисля, че е защото е вършено пред очите на тези, които трябва да преведат в сила наказанието.
цитирай
12. lubopitstvo - Тръгнеш ли от тази мисъл,
23.10.2009 12:09
cefulesteven написа:
Все си мисля, че е защото е вършено пред очите на тези, които трябва да преведат в сила наказанието.


която най-вероятно е вярна, стигаш до два възможни извода, които са еднакво неприятни, макар и с противоположна емоционална окраска.
Първият е - унищожаване на всичко старо в политиката и то по твърде непопулярен начин за сегашното общество, в духа на диктатура, която срива със земята всичко старо, за да се изгради нещо ново. За съжаление, това ново ще е пак узаконяване на нови кражби от други хора.
Другият е примирение.
Ние миролюбиво сме избрали вторият път. И плащаме цената за този избор.
Та кое е по-малкото зло от тези две злини? Или има избор, който не виждам? Не знам.
цитирай
13. malkiatprintz - След като хората от низините са със ...
23.10.2009 12:55
lubopitstvo написа:
След като хората от низините са със съзнание, че ако им се отдаде възможност и те ще са същите като тези, които плюят, то си мисля, че всичко е загубено.


Хората от низините са същите, като хората по върховете, само мащабът е по-различен любопитство: първите гледт да те ударят в кантара, другите сключват неисгодни з държавата сделки заради огромните комисионни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubopitstvo
Категория: Други
Прочетен: 185373
Постинги: 74
Коментари: 2250
Гласове: 13206
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930